Opponent's character only a kontrola

Tutaj możemy zadawać pytania o zasady ogólne, mechanikę gry i tym podobne.
Neoptolemos
Posty: 708
Rejestracja: 20 sty 2016, 15:42

Opponent's character only a kontrola

Postautor: Neoptolemos » 22 cze 2017, 12:54

Hej. Co się dzieje w przypadku, gdy zasadzimy przeciwnikowi attachment z "opponent's character only" (np. Fever Dreams), a następnie przejmiemy nad nim kontrolę np. za pomocą Warda? Czy Fever Dreams spadają?

Awatar użytkownika
szczudel
Posty: 3573
Rejestracja: 16 sty 2015, 21:14
Lokalizacja: Niepołomice
Kontaktowanie:

Re: Opponent's character only a kontrola

Postautor: szczudel » 22 cze 2017, 13:15

To jest keyword. Więc jak w przypadku Maester's chain, gdy postać straci mozliwość legalnego podpięciea to att spada.

Pytanie tylko czy to chodzi o kontrolę czy ownership. A tutaj nie postawię żadnej teorii. Chociaż skłaniałbym sie w kierunku tego, że to jednak chodzi o własność (czyli, ze zmiana kontroli nie spowoduje spadku attacha).
EDIT: okazało się, że każdy tekst na karcie odnosi się do kontroli. Wieć nie jest tak jak zakładałem.

Zaczyna mnie wk%^&$ać ta gra. Nic nie jest intuicyjne.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2017, 07:51 przez szczudel, łącznie zmieniany 1 raz.
Blog Poświęcony Karcianej Grze o Tron: http://gramyotron.blogspot.com

Chord
Posty: 1051
Rejestracja: 14 gru 2014, 23:19

Re: Opponent's character only a kontrola

Postautor: Chord » 22 cze 2017, 14:16

Puściłem sondę w pejsbuki. Może się odezwie jakiś "szanowany przez community, doświadczony gracz/sędzia GoTa"™ i rozwieje nasze wątpliwości.

Awatar użytkownika
szczudel
Posty: 3573
Rejestracja: 16 sty 2015, 21:14
Lokalizacja: Niepołomice
Kontaktowanie:

Re: Opponent's character only a kontrola

Postautor: szczudel » 22 cze 2017, 14:17

Takie rzeczy puszcza się na CGDB a nie na FB, gdzie 5 ludzi powie co innego i na koniec dnia nie wiadomo będzie jaki outcome jest.
Blog Poświęcony Karcianej Grze o Tron: http://gramyotron.blogspot.com

Neoptolemos
Posty: 708
Rejestracja: 20 sty 2016, 15:42

Re: Opponent's character only a kontrola

Postautor: Neoptolemos » 22 cze 2017, 14:41

Na szczęście Larik jest na posterunku ;) I twierdzi, że przykładowe Fever Dreams spadnie.

Chord
Posty: 1051
Rejestracja: 14 gru 2014, 23:19

Re: Opponent's character only a kontrola

Postautor: Chord » 22 cze 2017, 14:50

Jeszcze zobaczymy, co twierdzi :lol:

Olo
Posty: 799
Rejestracja: 12 wrz 2013, 13:28

Re: Opponent's character only a kontrola

Postautor: Olo » 22 cze 2017, 15:40

jak przejmiesz postać nawet na chwilę to nie jest już postacią przeciwnika
dodatek robi się nielegalnie doczepiony (tak samo jakby komuś wrócił tekst po Fortified Position i nagle pojawiło się No Attachments)
i spada do discarda
"Martelle nie robią nic ale są w tym bardzo dobrzy" - Breaker

Awatar użytkownika
Breaker
Posty: 1638
Rejestracja: 31 gru 2010, 13:30

Re: Opponent's character only a kontrola

Postautor: Breaker » 22 cze 2017, 22:03

smierc nielegalnym doczepionym imigrantom! a nie, to nie to forum ;)
House Martell Loyalist. Unbowed, Unbent, Unbroken.

Cunning but Brutal

"Nie pieszcze sie z aGoTem tylko nak%$&@*am jak Korwin lewakow" :D by mistrz Szczudel


Wróć do „Pytania o zasady i mechanikę”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość