Night Gathers... a dupowanie.

Tutaj możemy zadawać pytania o zasady ogólne, mechanikę gry i tym podobne.
wuher44
Posty: 1611
Rejestracja: 03 lut 2014, 14:26
Lokalizacja: Częstochowa

Night Gathers... a dupowanie.

Postautor: wuher44 » 03 mar 2017, 19:13

Jak to jest panocki?
Zagrywam Night Gathers... w discardzie przeciwnik ma 2 kopie Jaimiego, mogę go zagrać i zdupować od razu?
Jeśli tak to kto kontroluje duplikat?
Dwa razy wygrałem (w tym raz po pijaku) z :

"Fracas Champion 2016

Stahleck 2016 Top4"
:mrgreen:

Awatar użytkownika
VegetaZen
Posty: 922
Rejestracja: 08 mar 2016, 03:44
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Re: Night Gathers... a dupowanie.

Postautor: VegetaZen » 03 mar 2017, 19:50

Zgodnie z faq (https://thronesdb.com/faq#Duplicates) żeby duplikować kartę musisz zarówno posiadać jak i kontrolować kartę - tj. nie możesz duplikować kart z Night Gathers.

Natomiast duplikat zawsze kontroluje osoba duplikująca, czyli nawet jeżeli uda się przejąć kontrolę nad zduplikowaną postacią (np. Wardem) to nie kontroluje się duplikatu.
kozak w necie, p**da w świecie - aktualny polski mistrz OCTGN, na żywo raz w życiu dostał się do topki
http://chomikuj.pl/VegetaZen - miejsce z paczkami kart pl jak ktoś chce pograć w agota przez OCTGN

Awatar użytkownika
szczudel
Posty: 3573
Rejestracja: 16 sty 2015, 21:14
Lokalizacja: Niepołomice
Kontaktowanie:

Re: Night Gathers... a dupowanie.

Postautor: szczudel » 03 mar 2017, 19:53

Nie możesz a przynajmniej tak wynika z RR i FAQ. Aby duplikować trzeba own and control. Definicja Marshall odnosi się do posiadanych na ręce kart i jest luźniejsza, ale definicja duplikowania jest bardziej szczegółowa.
Blog Poświęcony Karcianej Grze o Tron: http://gramyotron.blogspot.com

wuher44
Posty: 1611
Rejestracja: 03 lut 2014, 14:26
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Night Gathers... a dupowanie.

Postautor: wuher44 » 03 mar 2017, 20:04

Ok. Dzięki !
Dwa razy wygrałem (w tym raz po pijaku) z :

"Fracas Champion 2016

Stahleck 2016 Top4"
:mrgreen:

czyzyk
Posty: 226
Rejestracja: 03 cze 2013, 15:52

Re: Night Gathers... a dupowanie.

Postautor: czyzyk » 08 mar 2017, 10:17

Podłącze się pod pytanie. Czy można zmarshalować z night gathers unikatową postać, którą aktualnie jest na stole u przeciwnika?

Awatar użytkownika
szczudel
Posty: 3573
Rejestracja: 16 sty 2015, 21:14
Lokalizacja: Niepołomice
Kontaktowanie:

Re: Night Gathers... a dupowanie.

Postautor: szczudel » 08 mar 2017, 10:25

Nie ;(
FAQ to ukrócił. Tak samo jak postać jest Zabita u przeciwnika to tez nie można.
Blog Poświęcony Karcianej Grze o Tron: http://gramyotron.blogspot.com

Neoptolemos
Posty: 627
Rejestracja: 20 sty 2016, 15:42

Re: Night Gathers... a dupowanie.

Postautor: Neoptolemos » 06 cze 2017, 09:17

A czy jeżeli przeciwnik ma lojalna postać w discardzie, to mogę obniżyć jej koszt moim Fealty? Zakładając oczywiście, że koszt Night gathers... obnizylem w inny sposób?

wuher44
Posty: 1611
Rejestracja: 03 lut 2014, 14:26
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Night Gathers... a dupowanie.

Postautor: wuher44 » 06 cze 2017, 10:55

Tak. Karty zagrywasz tak jakby pochodziły z Twojej ręki.
Dwa razy wygrałem (w tym raz po pijaku) z :

"Fracas Champion 2016

Stahleck 2016 Top4"
:mrgreen:


Wróć do „Pytania o zasady i mechanikę”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość