Renoma

Tutaj możemy zadawać pytania o zasady ogólne, mechanikę gry i tym podobne.
Mitrel
Posty: 5
Rejestracja: 17 lut 2016, 14:24

Renoma

Postautor: Mitrel » 07 sty 2017, 02:04

Co się dzieje z punktami władzy po zejściu jednostki na której leżały?
Zabiera je przeciwnik czy spadają całkowicie? Nie mogę doczytaj w księdze zasad.

Renoma to słowo kluczowe rozpatrywania wyzwań.
Po tym, jak gracz wygra wyzwanie, każda uczestnicząca
postać ze słowem kluczowym Renoma może zyskać
1 żeton władzy.


Renoma:
Po tym, jak wygrasz wyzwanie, w którym
uczestniczy ta postać, możesz umieścić na niej 1 żeton
w ładz y.

wuher44
Posty: 1645
Rejestracja: 03 lut 2014, 14:26
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Renoma

Postautor: wuher44 » 07 sty 2017, 08:32

Spadają.
Dwa razy wygrałem (w tym raz po pijaku) z :

"Fracas Champion 2016

Stahleck 2016 Top4"
:mrgreen:

Borek777
Posty: 3
Rejestracja: 14 mar 2018, 16:13

Re: Renoma

Postautor: Borek777 » 14 mar 2018, 16:20

Witam.
Mam pytania :
1. Ile żetonów władzy może posiadać postać że słowem kluczowym Renoma ?
2. Ile żetonów władzy maksymalnie może posiadać Catelyn Stark ?

wuher44
Posty: 1645
Rejestracja: 03 lut 2014, 14:26
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Renoma

Postautor: wuher44 » 14 mar 2018, 16:21

Nie ma limitu. Przy 15 kończy się gra.
Dwa razy wygrałem (w tym raz po pijaku) z :

"Fracas Champion 2016

Stahleck 2016 Top4"
:mrgreen:

Borek777
Posty: 3
Rejestracja: 14 mar 2018, 16:13

Re: Renoma

Postautor: Borek777 » 14 mar 2018, 16:28

Dziękuję za szybką odpowiedź.
A czy broniący gracz może przy obronie używać kluczowych słów takich jak podstęp , intuicja itd. i czerpać kożyści z nich po wybronienia się tj. wygraniu danego wyzwania ?

wuher44
Posty: 1645
Rejestracja: 03 lut 2014, 14:26
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Renoma

Postautor: wuher44 » 14 mar 2018, 16:33

Moze tylko z : renomy, intuicji, grabieży.
Dwa razy wygrałem (w tym raz po pijaku) z :

"Fracas Champion 2016

Stahleck 2016 Top4"
:mrgreen:

Chord
Posty: 1051
Rejestracja: 14 gru 2014, 23:19

Re: Renoma

Postautor: Chord » 14 mar 2018, 17:01

I bez dodatków poza Przedmiotem
:lol:

templar
Posty: 254
Rejestracja: 23 cze 2012, 19:02
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Renoma

Postautor: templar » 14 mar 2018, 19:01

Ja myślę, że z podstępu to też korzysta, tylko pasywnie 8-)

wuher44
Posty: 1645
Rejestracja: 03 lut 2014, 14:26
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Renoma

Postautor: wuher44 » 14 mar 2018, 19:36

templar pisze:Ja myślę, że z podstępu to też korzysta, tylko pasywnie 8-)

Obrońca nie używa podstępu tylko atakujący ma obostrzenia przy atakowaniu. ;)
Dwa razy wygrałem (w tym raz po pijaku) z :

"Fracas Champion 2016

Stahleck 2016 Top4"
:mrgreen:

picollo
Posty: 705
Rejestracja: 20 sty 2016, 16:06

Re: Renoma

Postautor: picollo » 15 mar 2018, 11:13

wuher44 pisze:
templar pisze:Ja myślę, że z podstępu to też korzysta, tylko pasywnie 8-)

Obrońca nie używa podstępu tylko atakujący ma obostrzenia przy atakowaniu. ;)

Tak właśnie bym zdefiniowal pasywne korzystanie;-)
Herold z Zapchlonego Tyłka


So the answer is either 1.7 years assuming a spherical cow in a vacuum or never.


Wróć do „Pytania o zasady i mechanikę”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość