Znaleziono 634 wyniki

autor: Rogue30
19 mar 2014, 16:38
Forum: Sprzedam, kupię, wymienię
Temat: Sprzedam Kings of the sea (60x1)
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 329

Re: Sprzedam dodatki

Definitywne było 2 lata temu. Dopiero teraz znalazłem czas na uporządkowanie kart :D
autor: Rogue30
18 mar 2014, 14:57
Forum: Sprzedam, kupię, wymienię
Temat: Sprzedam Kings of the sea (60x1)
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 329

Sprzedam Kings of the sea (60x1)

Sprzedam za 25 zł starą wersję Kings of the sea czyli 60 kart po jednej sztuce.
autor: Rogue30
06 kwie 2012, 16:19
Forum: Dyskusja ogólna
Temat: Gdzie kupujecie karty?
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 777

Re: Gdzie kupujecie karty?

starczyło, że Ithil się na moment odwrócił Po czym odkupił karty, załadował klaser, poszedł do Moriona i na moment się odwrócił. Znowu odkupił karty, załadował klaser, poszedł do Moriona i na moment się odwrócił. Co za pech. Czyli rozumiem, że gdyby Sasza przyszedł do Graala, to wtedy byś wszystkim...
autor: Rogue30
05 kwie 2012, 18:30
Forum: Dyskusja ogólna
Temat: Gdzie kupujecie karty?
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 777

Re: Gdzie kupujecie karty?

Morion jest paskudny, ma nieuprzejmych sprzedawców i jest to miejsce, gdzie trzeba swoich kart cały czas pilnować, bo grasują tam złodzieje (Ithil dwa lub nawet trzy razy stracił w ten sposób pokaźny klaser). Jakoś ciężko mi w to uwierzyć, trzeba być niepełnosprytnym, żeby trzy razy dać sobie ukraś...
autor: Rogue30
02 kwie 2012, 22:58
Forum: Zasady gry
Temat: Pytania początkującego po kilku partiach
Odpowiedzi: 1260
Odsłony: 48283

Re: Pytania początkującego po kilku partiach

No nie zaszkodzi dodać, ale jaki sens byłby w kasowaniu, gdyby można było odpalić skasowany save ponownie?
autor: Rogue30
02 kwie 2012, 19:29
Forum: Zasady gry
Temat: Pytania początkującego po kilku partiach
Odpowiedzi: 1260
Odsłony: 48283

Re: Pytania początkującego po kilku partiach

jeżeli pod postać mam podpięty save i ktoś zabija mi ją kartą z zasadą "cannot be saved" to spadają 2 czy jedna kopia? Gdyby spadała 1 kopia, to jaki sens byłby w "cannot be saved"? Upewnij się, że rozumiesz ideę: na stole masz tylko jedną postać unique z duplikatem, a nie dwie ...
autor: Rogue30
24 mar 2012, 18:41
Forum: Zasady gry
Temat: Zima, lato
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 262

Re: Zima, lato

Serenicus pisze:Takze nigdy nie bedzie sytuacji, zeby oba naraz byly w grze

Precyzyjnie to taka sytuacja jest - zasady moribund. Także lato i zima jednocześnie to nic nowego.
autor: Rogue30
23 mar 2012, 22:09
Forum: Dyskusja ogólna
Temat: FAQ v3.0
Odpowiedzi: 43
Odsłony: 1751

Re: FAQ v3.0

zimoch pisze:To chyba w nawiązaniu do House Divided?

Nie, save można było robić przy powrocie do decku zawsze - natomiast nigdzie nie było napisane, że można przy powrocie do cienia. Teraz jest napisane ogólnie.
autor: Rogue30
23 mar 2012, 00:06
Forum: Dyskusja ogólna
Temat: FAQ v3.0
Odpowiedzi: 43
Odsłony: 1751

Re: FAQ v3.0

zimoch pisze:Shadow Bob chlip :cry:

Daj spokój. W grze gdzie klękanie jest głównym kosztem, nieskończone wstawanie nigdy nie powinno zostać w ogóle wymyślone, a co dopiero testy. Szczyt głupoty designerów. Z taką kartą zawsze będą problemy.
autor: Rogue30
22 mar 2012, 23:59
Forum: Zasady gry
Temat: Poisoned Wine
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 559

Re: Poisoned Wine

Jeśli karta opuszcza grę [jest cofana na rękę, discardowana lub zabita] zawsze wraca do ręki/dicard/dead pile'a własciciela. Krótko mówiąc zawsze wraca do właściciela (żeby ktoś nie pomyślał, że nie dotyczy cofnięcia do cienia albo talii). A jeśli na postaci są jakieś inne (savey) to one też są prz...

Wyszukiwanie zaawansowane