Znaleziono 931 wyników

autor: Chord
wczoraj, 20:06
Forum: Dyskusja ogólna
Temat: Podsumowanie IV Cyklu
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 189

Re: Podsumowanie IV Cyklu

Tron wchodzi do każdego decku - zawsze.
autor: Chord
wczoraj, 19:33
Forum: Dyskusja ogólna
Temat: Podsumowanie IV Cyklu
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 189

Re: Podsumowanie IV Cyklu

Greyjoy Najgorsze: tu sie nie zgodzę z przedmówcami, moim zdaniem Królewski Wiec. To pewnie dobry event (Chord tym ponoć gra z sukcesami), ale raczej się nie mieści w standardowym decku - jak składam zwykłych GJ to zlewam domkę, a jak Drowned Godów, to z unikami trochę kicha. To jest bardzo dobry e...
autor: Chord
wczoraj, 11:30
Forum: Dyskusja ogólna
Temat: Podsumowanie IV Cyklu
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 189

Re: Podsumowanie IV Cyklu

Ano I Am No One faktycznie zasługuje na pierwsze miejsce, co do GJ to mogę tylko powiedzieć, że tak - gramy w inną grę. Bara - zamiatanie całego stołu nawet przez trzy tury z rzędu bardziej boili moje decki niż permanentne zablokowanie jednej postaci. Martell - w życiu nie widziałem wielkiej Arianki...
autor: Chord
wczoraj, 09:39
Forum: Dyskusja ogólna
Temat: Podsumowanie IV Cyklu
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 189

Re: Podsumowanie IV Cyklu

Najlepsza i najgorsza to w sensie grywalności w deckach? A nie w znaczeniu "dobra dla gry jako całości"? ;) To spróbuję, choć jakikolwiek sens jest tylko w moim spojrzeniu na GJ i neutrale. (proponuję też wrzucić ploty do osobnej kategorii, bo porównywać je z kartami z draw deka to dla mni...
autor: Chord
25 maja 2018, 14:40
Forum: Pytania o zasady i mechanikę
Temat: Kolejność
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 148

Re: Kolejność

Uściślijmy - nie, to nie melee, a najśmierdzątrzym rodem w GoTach Targi są i w ogóle należy ich usunąć z gry.

A wracając do meritum:
Czy ktoś ma jakieś konkretniejsze odpowiedzi na moje pytanie o zasady oprócz takmisięwydajemizmu Breakera?
autor: Chord
25 maja 2018, 09:23
Forum: Pytania o zasady i mechanikę
Temat: Kolejność
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 148

Kolejność

Śmierdziele odpalają Breaking Ties płacąc swoim Viserysem. Przerywają płacenie kosztu jego abilitką i chcą popsuć moje Brother's Robes. Mam w stole Begging Brothera z jedną monetą. Czy przeciwnik wyznacza kartę wracającą na rękę przed Viserysem i Brotherem czy po? Moje stare przyzwyczajenia mówią, ż...
autor: Chord
20 maja 2018, 11:50
Forum: Pytania o karty i ich działanie
Temat: Shadow City Bastard
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 97

Re: Shadow City Bastard

Sprawa jest jasna i juz byla walkowany przy Jonie Snow. Można odpalić bo w momencie inicjowania jest legalny target. Nie ma co tu faqować. Z tego co pamięta to właśnie tak na Odpuście graliśmy. Czyli w tym przypadku nie jest tak jak np z Wierzą Namiestnika ? Tam musisz mieć legalny cel aby wrócić p...
autor: Chord
19 maja 2018, 23:04
Forum: Dyskusja ogólna
Temat: GoT - początkujący
Odpowiedzi: 205
Odsłony: 4377

Re: GoT - początkujący

Zapasowym Butem można zabrać z kogoś mleko i dać na Zapasowego Buta? Wstawanie jest opcjonalne tzn. nie wymagane do wykonania przeniesienia? Tak można, niezależnie od tego czy mleko stoi czy leży. Ważne jest, żeby dało się wykonać choć jeden z efektów Zapasowego Buta. Zatem można przetransferować d...
autor: Chord
16 maja 2018, 10:52
Forum: Decki 2.0
Temat: Ciekawe decki, koncepcje, pomysły
Odpowiedzi: 632
Odsłony: 17370

Re: Ciekawe decki, koncepcje, pomysły

W tej talii jej nie ma?
autor: Chord
16 maja 2018, 10:19
Forum: Decki 2.0
Temat: Ciekawe decki, koncepcje, pomysły
Odpowiedzi: 632
Odsłony: 17370

Re: Ciekawe decki, koncepcje, pomysły

1) To nie jest talia - to jest zarys pomysłu na talię. 2) Nie widzę nic gorszego w combowygrywaniu w zakupach niż w combowygrywaniu w wyzwaniach. 3) Od kiedy HJ jest na RL kombo można wywracać pojedynczym eventem (Nightmare w Tarle'a wypadku ww. "decka"). 4) od kiedy Teana jest na RL te de...

Wyszukiwanie zaawansowane